Ayvalık İlçemizde; Zeytin, Zeytinyağı ve güvenilir gıda ile ilgili farkındalık oluşturmakamacıyla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen‘ Tarımsal Üretim ve Tarladan Sofraya Gıda Güvenirliği Bilincinin Oluşturulması’projesi tamamlandı.
Bu kapsamda; projeye katılan öğrenciler başta olmak üzere projede yer alan zeytinve zeytinyağı üreticileriyle, projeye destek verenlere sertifikaları düzenlenen birtörenle verildi.
        İlçemiz İsmet İnönü Kültür Merkezinde gerçekleşen programda; AyvalıkKaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gömeç Kaymakamı Mubarek Agitoğlu, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, İlGıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Nihat Ağan, Başsavcı Metin Tokel,Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü ErkanBilen, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, daire amirleri, Ayvalık baştaolmak üzere Edremit Körfezi ilçelerindeki zeytin ve zeytinyağı üreticileri vetemsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.
        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşanAyvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Aygün, amaçlarının ilçenin enbüyük ekonomik kaynaklarından biri olan zeytin ve zeytinyağını yurt genelinde veuluslar arası boyutta tanıtmak ve tüketimini arttırmak olduğunu vurguladı.
Bu hedef için gerçekleştirdikleri çalışmalar kapsamında, Ayvalık ve çevresindeyoğun ve hummalı çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Yusuf Aygün, zeytin vezeytinyağının üretim aşamasının ardından, işlenmesi ve sofralardaki yerlerinialabilmesinde gıda güvenirliği normlarının önemli olduğunu da sözlerine ekledi.
        Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Aygün’ün ardındankonuşan Ayvalıklı zeytin üreticilerinden Erdinç Tügen, zeytin ve zeytinyağıyla yatıpkalkan bir coğrafyada yaşayan üretici olarak sektördeki sorunların çözümü içinyetkililerden destek isterken, Ayvalıklı zeytin sanayisi Ahmet Sucu ise, Türkiyegenelinde 400 bin ton üretilen zeytinyağının ülke genelindeki tüketiminin ise sonderece düşük olduğunu vurguladı. Zeytin ağacının ölümsüzlüğün simgesi olduğunu kaydeden Sucu, Ayvalık’taki zeytin ağaçlarını da gelecek nesiller adına salondakiöğrencilere emanet ettiklerini belirtti.
         Törende konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Nihat Ağanise zeytincilik sektöründeki sorunları bildiklerini ve bu sorunların çözümün noktasında bakanlık nezdinde gereken çalışmaların sürdüğüne işaret etti.
         Törende konuşan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı da, zeytinin vezeytinyağının başkenti konumunda olan Ayvalık’ta yaşayıp, zeytin ve zeytinyağıhakkında yeterli bilgiye sahip olunmasını büyük bir eksiklik olacağını söyledi.
         Konuşmaların ardından düzenlenen belge töreninde; Ayvalık Gıda Tarım veHayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıldan bu yana süren ‘TarımsalÜretim ve Tarladan Sofraya Gıda Güvenirliği Bilincinin Oluşturulması Projesi’nde emeği geçenlere katılım ve teşekkür belgeleri başta Kaymakam Nazlı olmak üzereprotokol üyeleri tarafından dağıtıldı.
İSAY2 Galeri